Ontkalken

Wil je de waterleiding(en) ontkalken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met ons waterbehandelingssystemen (magneet waterontharder en elektrische pulse waterontharders) lossen wij jouw kalkprobleem met een simpele en doeltreffende wijze op.

Kalkaanslag ontstaat doorgaans na verwarming/ verhitting van water. Ons kraanwater bevat namelijk veel mineralen, waaronder magnesium en calcium (kalk). Deze mineralen zijn niet schadelijk voor ons lichaam, sterker nog, de mineralen zijn essentieel voor ons lichaam.

Hoe meer mineralen in het water, des te harder het water is (dit noem je overigens hardheid van water) en hoe meer last je hebt van kalkaanslag.

Kalkaanslag ziet er niet fris uit en kan wel schadelijk zijn voor je apparatuur, zoals: cv-ketel, waterkoker enz.

De levensduur van de apparatuur wordt verkort en door de kalkafzetting werken de apparaten minder efficiënt. Hierdoor kan er dan ook sprake zijn van een hogere energienota.

Met onze waterbehandelingssystemen halen wij geen essentiële bestanddelen uit het water, maar creëren wij een “chaos” in het kraanwater. Vanwege de structuurverandering van de mineralen heb je tot wel 85% minder last van kalkaanslag.

wasmachine ontkalken met waterontharder
resultaat waterontharder 1